Om mig

Jag heter Louise Mellergård och är född och uppväxt i Östersund. Att skapa och pyssla har alltid varit det roligaste jag vet och jag har jobbat mycket med decoupagetekniken sedan år 2009.

Jag är mycket fascinerad av rymden och eventuella liv på andra planeter. Jag funderar och fantiserar ofta om hur det skulle kunna se ut i en annan värld än den vi är vana. Även drömmar och musik är stora inspirationskällor som kryper sig in i mitt sätt att skapa.

Jag är lite utav en återvinnare och är på ständig jakt efter fina papper – inte bara fancy papper man köper för dyra pengar i hobbybutiker, utan även små guldkorn i vardagen. Man kan till exempel hitta mycket fina mönster och detaljer på olika  varor i vanliga matbutiker. Fodralet som tepåsar ligger i kan ha ett motiv av ett fint skepp, påsen till naturgodiset kan ha ett vackert kartmönster – allt det går att använda, bara man är uppmärksam och ser det.

När jag var liten fick mamma alltid tömma mina små jackfickor som var fullproppade av, så kallade ’skatter’. Det kunde vara en fjäder från en mås, ett gammalt godispapper, en sten som hade en speciell form, ett snöre, en kvist, en tom tampongask… Jag hittade mycket under våra stadsbesök. Jag gick även ofta ner till Storsjön och letade eventuella föremål som drivit i land. Allt som jag tyckte var fint plockade jag upp. Det gäller att se det fina i det vardagligt ’fula’.