Om mig

Jag heter Louise Mellergård och är född och uppväxt i Östersund. Jag har alltid tyckt om att måla, pyssla och skapa och har sedan år 2009 jobbat en del med decoupagetekniken, där jag limmat servetter och pappersutklipp på canvas och gjort tavlor av det. Men det var nog inte förrän år 2017 som jag faktiskt började måla tavlor.

Jag jobbar heltid i en fabrik men lägger den största delen av min fritid på att måla, skapa och vara ute i naturen och samla ny kraft och inspiration. Jag använder mig av akrylfärg på canvas och inspireras mycket av musik och naturen. Jag gillar magi och är mycket fascinerad av havet och skogen och alla mystiska väsen som kanske lever där ute. Jag funderar och fantiserar ofta om hur det skulle kunna se ut i en annan värld än den vi är vana.

Jag är lite utav en återvinnare och är på ständig jakt efter fina papper – inte bara fancy papper man köper för dyra pengar i hobbybutiker, utan även små guldkorn i vardagen. Man kan till exempel hitta mycket fina mönster och detaljer på olika varor i vanliga matbutiker. Fodralet som tepåsar ligger i kan ha ett motiv av ett fint skepp, påsen till naturgodiset kan ha ett vackert kartmönster – allt det går att använda till decoupage, bara man är uppmärksam och ser det.

clouiseem Louise Mellergård

När jag var liten fick min mamma alltid tömma mina små jackfickor som var fullproppade av så kallade ’skatter’. Det kunde vara en fjäder från en mås, ett gammalt godispapper, en sten som hade en speciell form, ett snöre, en kvist, en tom tampongask… Jag hittade mycket under våra utflykter. Jag gick även ofta ner till Storsjön och letade eventuella föremål som drivit i land. Allt som jag tyckte var fint plockade jag upp. Det gäller att se det fina i det vardagligt ’fula’ och göra något vackert av det.